Jak si vybrat dobrý jogurt, párek, šunku nebo jinou pochoutku?

Není to snadné, zvlášť když v regálech obchodů je řada značek a druhů od každé potraviny. Jednou z cest je, že si postupně koupíte všechny nabízené druhy a pak si vyberete ten, který vám nejvíc chutnal. Pravda, trochu náročné na čas, peníze i paměť. Poradíme vám, jak to udělat snadno a jednoduše.

Už 10 let existuje soutěž Česká chuťovka a 8 let její mladší sestra – Dětská chuťovka. Každoročně porotci (dospělí i děti) ochutnají velké množství potravinových výrobků, aby z nich vybrali to nejlepší. Takový výrobek pak dostane nejen ocenění, ale i právo označit svůj výrobek logem soutěže. A tady je naše rada: vyberte si to, co už jiní ochutnali a navíc ocenili. Tedy výrobky označené logem chuťovky.

 

Kdo nechce po oceněných potravinách pátrat v regálech obchodů, může využít novinku, kterou organizátoři soutěže představili nedávno na tiskové konferenci. Stačí kliknout na tento odkaz – http://www.mark-as.cz/chutovka – a máte před sebou Databází vítězů soutěže Česká chuťovka a Dětská chuťovka s přehledným vyhledáváním oceněných potravin i výrobců za celou historii soutěže.

 

V současné době se už značkou ČESKÁ CHUŤOVKA může pyšnit cekem 649 výrobků od 175 českých potravinářů a značkou DĚTSKÁ CHUŤOVKA 114 potravin od 66 výrobců – a to už je určitě slušný výběr pro mlsné jazýčky. Je víc než potěšitelné, že kvalita a výtečná chuť potravin je nezpochybnitelnou hodnotou a součástí stavovské cti narůstajícího počtu českých potravinářů.

 

Značku DĚTSKÁ CHUŤOVKA, která je raritou i ve světovém měřítku, bude opět udělovat dětská porota složená z členů Dětské tiskové agentury, studentů 1. ročníku školy „PODSKALSKÁ“ a žáků ZŠ Londýnská. Jen výrobky označené touto značkou se mohou chlubit tím, že si ji vybraly děti a odrážejí tak věrně dětské chuťové preference, které jsou často jiné než u dospělých.

 

TAK DOBROU CHUŤ!