Filmový květen

Letošní květen přinesl do kin mnoho filmových novinek. A pokud vás již nebaví procházky venku a chcete se na chvilku schovat před sluncem, proč si nezaskočit do kina?

 

 

 

Solo: Star wars story

Do kin přichází další film ze Star Wars universa. Tentokrát z daleké minulosti, a to z mládí Hana Sola. Ten se protlouká vesmírem především díky zločineckému podsvětí. A právě tam potkává Chewbaccu a i hazardního hráče Landa Calrissiana.

Režie se ujal Ron Howard. Hlavní role Hana Sola se zhostil Alden Ehrenreich, v dalších rolích se objeví Woody Harrelson, Emilia Clarke či Donald Glover. Film je zatím hodnocen dobře a to 77 % na csfd.cz.

 

Psí ostrov

Kvůli nebezpečí z psí chřipky jsou vyhoštěni všichni psi z japonského města na nedaleký ostrov. Z něho se postupem času stává Psí ostrov. Po šesti měsících od vyhoštění tam ztroskotá mladý chlapec, který se se psi seznámí a pokusí se najít svého ztraceného pejska Flíčka. Podaří se mu zachránit i ostatní psi?

Film je animovaný a natočený i napsaný Wesem Andersonem. A zatím se mu podařilo získat i ocenění za nejlepší režii během udílení cen Berlinale.

 

Taxi 5

Pařížský policista Sylvain je převelen do Marseille, kde má za úkol dopadnout gang lupičů v nadupaných Ferrari. Vozový park policie je však špatný, a tak jedinou šancí je získat auto od 

Eddyho, synovce slavného Daniela Moralese. Nejlepšího řidiče, co se kdy proháněl po Marseille.

Hlavní dvě postavy si zahrají Franck Gastambide a Salvatore Esposito. Film se zatím dle hodnocení zdá být průměrný, ale názor si musí každý udělat sám.

 

 

Deadpool

Do kin přichází již druhý díl Deadpoola. Znovu se vrací jako nehorázně vtipný a lehce sprostý antihrdina. Ten tentokrát hledá smysl život a chuť žít. Přesto si divák užije spousty akce a černého humoru. Stejně tak i narážek na ostatní komiksové příběhy.

Film je stejně jako první díl přístupný od patnácti let. Na scénáři se podílel i samotný představitel Deadpoola, Ryan Reynolds, a proto je mu postava krásně psaná přímo na tělo.

 

 

Fakjů pane učiteli 3

Gymnáziu ubývají studenti a na Zekim a jeho nové kolegyni je, aby školu zachránili. Musí studenty přesvědčit k účasti na soutěžích a různých akcích. Zároveň se Zeki pokouší dovést svoji třídu k maturitě a zajistit, aby něčeho v životě dosáhli.

Na filmu se podílí stále stejní, neméně oblíbení herci. Jde tentokrát již o zcela poslední díl, kterým bude zakončena celá série.