Kovové monolity se záhadně objevují napříč světem

Zdroj: refresher.cz

Rok 2020 přináší spoustu záhad, jedna z nich se objevila ve středu 18. listopadu ve státě Utah. Skupina policistů na pastvinách ve zmíněném státě pomocí vrtulníku pomáhala farmářům spočítat počet ovcí. Při sčítání ovcí si policisté všimli zvláštního objektu, který do krajiny nezapadal.

Po detailnějším prozkoumání policisté odhalili, že se jedná o objekt z lesklého kovu, vysokého zhruba tři metry. Zasahujícím policistům se zdálo, že objekt byl záměrně zasazen do země. Pilot vrtulníku Hutchings se domnívá, že se jedná o dílo umělce, který byl inspirovaný knihou 2001: Vesmírná odyssea.

Záhada monolitu se ale v následujících dnech ještě znásobila. O několik dnů později totiž monolit stejně nevysvětlitelně zmizel jako se objevil. Informace o tom, kdo monolit odcizil nejsou. Pro místní policii je případ uzavřen, zatímco veřejnost zajímají detaily.  Jen o několik dalších dnů později přišly zprávy z Rumunska, že i u nich se v regionu Neamt objevil podobný zvláštní objekt.  Podobně jako u objektu z Utahu se jedná o vysoký kovový hranol, je ale pokryt spirálovými vzory. A stejně jako Utahský monolit záhadně zmizel o několik dnů později.

O necelý týden později se objevil záhadný monolit v Kalifornii. Narozdíl od toho v Utahu se jedná o mnohem lehčí a tenčí verzi, může tedy jít pouze o napodobeninu předchozích dvou objektů.  Podle některých záhadologů se může jednat o umělecké dílo sochaře Johna McCrackena, který chtěl některé ze svých děl zanechat na odlehlém místě, aby bylo nalezeno později.