DOBRÁ ZPRÁVA – ČESKÁ CHUŤOVKA BUDE!

V době, kdy jsme už všichni značně unaveni z dění kolem koronavirové krize a s ní související mediální pandemií znepokojujících zpráv, považujeme za důležité přijít také s dobrou zprávou – ČESKÁ CHUŤOVKA 2020 bude!  Tato oblíbená a tradiční soutěž, v níž značku ČESKÁ CHUŤOVKA získalo dosud celkem 218 českých firem pro 1007 svých výrobků a DĚTSKOU CHUŤOVKU již 90 českých výrobců pro celkem 169 potravin.

Vysokou prestiž značce ČESKÁ CHUŤOVKA zajišťuje od počátku to, že ji uděluje zcela nezávislá hodnotitelská komise renomovaných potravinářských odborníků, kteří vznik soutěže před 12 lety iniciovali a stále dbají na její objektivitu a regulérnost. Nad 12. ročníkem soutěže o značku „Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2020“ převzala i letos odbornou garanci Vysoká škola chemicko-technologická v Praze společně s VOŠES, SPŠPT a SOŠPV (PODSKALSKÁ), kde budou na podzim probíhat i veškerá hodnocení přihlášených výrobků. Odborným patronem soutěže je rektor VŠCHT prof. Dr. RNDr. Pavel Matějka.

Značku DĚTSKÁ CHUŤOVKA bude již podesáté udělovat dětská porota složená z členů Dětské tiskové agentury, studentů 1. ročníku školy „PODSKALSKÁ“ a žáků ZŠ Londýnská v Praze 2. Jen výrobky označené touto značkou se mohou chlubit tím, že ji získaly na základě ochutnávek dětí a odrážejí tak jejich chuťové preference, které jsou často jiné než u dospělých. Kromě toho se organizátoři snaží propagací této značky podpořit zájem mladé generace o uplatnění v potravinářském průmyslu. Dvanáctý ročník soutěže proběhne opět ve spolupráci se Stálou komisí Senátu pro rozvoj venkova a pod záštitou 1. místopředsedy Senátu Jiřího Růžičky a rovněž ministra zemědělství Miroslava Tomana. Předávání ocenění se uskuteční 20. října. Novináři i letos na základě vlastní ochutnávky předají třem z oceněných plaketu „Cena novinářů – Česká chuťovka 2020“.  V pořadí již devátá výrazná osobnost českého potravinářství bude slavnostně poctěna titulem „Rytíř české chuti“.