Čtvrtá fáze MCU se blíží

Na začátku prázdnin byl v kinech Spiderman: Far from home. Poslední díl třetí fáze Marvel Cinematic universe. Od té doby fanoušci nadšeně očekávali oznámení nových filmů, čehož se nakonec i dočkali. Objevila se ovšem i jedna smutná zpráva, Spiderman opouští MCU.

 

 

Od vydání Spidermana uběhly již téměř dva měsíce. Fanoušci zatím mluví o nejlepším obsazení herce vůbec a krásné návaznosti na ostatní filmy. Na konci srpna ale došlo k smutnému zakončení celé jeho budoucnosti, Disney se nedohodlo s majitelem práv ke Spidermanovi, Sonym. Jediným a největším důvodem jsou peníze, jejichž rozdělení se nelíbí ani jedné straně. Očekává se tedy, že buď si Sony vytvoří úplně nový film s novým hercem a nebo v hlavní roli zůstane Tom Holland, ale nebude možné zmínit žádnou postavu z MCU.

 

Disney se tak alespoň snaží povzbudit své fanoušky novou várkou oznámení. Na podzim bude spuštěna streamovací platforma Disney+. Na ní bude možné sledovat filmy od Walt Disneyho, Lucasfilm či právě Marvelu. V roce 2020 nás čeká seriál o Falconovi a Winter Soldierovi, v roce 2021 pak dokonce čtyři seriály, WandaVision, Loki, What if…? a Hawkey. V dalších letech by se měly objevit i She Hulk, MoonKnight a Ms.Marvel.

 

Ve filmovém světě nás toho také čeká požehnaně. V roce 2020 film o původu Black Widow, který byl vyžádán fanoušky. Pak také The Eternals, což je vesmírná téměř dokonalá rasa. O rok později, tedy 2021, nás čeká Shang-Chi a pokračování Doctora Strange a Thora. 

 

Máme se tedy rozhodně na co těšit a snad i se Spidermanem se to brzy vyřeší.