Albion online

Po delší době jsme zase u Herní série článků, kde se tentokrát podíváme na online hru Albion. Ten si můžete stejně jako dříve zmiňovaný Heartstone zahrát nejen na počítači, ale i na mobilu.

 

 

 

Hru nám představila evropská společnost Sandbox Interactive sídlící v Berlíně. Ta byla založena v roce 2000 Davidem Salzem a prvních několik let čítala pouze tři lidi, kteří nebyli ani pořádně vystudovaní a bez praxe. První úspěch společnost zaznamenala až v roce 2012, kdy byla vydána první verze Albionu. Tehdy byl volně hratelný a stále probíhali úpravy. V roce 2015 byl na nějakou dobu zpoplatněn, ale zase se vrátil k původnímu free-to-play. Finální verze byla vydána v roce 2017 a je zdarma hratelná s možností si dokoupit prémiový účet.

 

A teď již k samotné hře. Jde o MMORPG, massively multiplayer online role-playing game, tedy o obrovskou multiplayerovou hru s RPG prvky. Hráči se pohybují v otevřeném světě, kde mohou narazit na čtyři různé typy krajiny. Celá ekonomika je postavena pouze na hráčích, co vyrobí a vypěstují. Narozdíl od ostatních her si v Albionu nevybíráte, kdo vaše postava bude, jestli lukostřelec, válečník a další. V této hře záleží pouze na výzbroji, kterou si pořídíte. Můžete si i pořídit vlastní farmu a věnovat se jí místo bojům. 

 

Ze začátku je hra zajímavá, má hezkou grafiku a je dobře hratelná. Nepřišlo mi ovšem, že by měla tolik zajímavých možností, jak dále postupovat a brzy mě přestala bavit. Ale doporučuji vyzkoušet a udělat si názor sami.