Heartstone

V dnešním díle Herní série se podíváme na karetní hru Heartstone. Tu si můžete zahrát nejen na počítači, ale i na mobilu a tabletu. A nově i ve virtuální realitě. Je ovšem nutné internetové připojení.

Heartstone je vytvořený společností Blizzard Entertainment, stejně jako hra Overwatch. Byla oznámena v roce 2013 a o rok později vydána. Napřed pro mobilní telefony a pak i rozšířena na počítače. Je postavena na bázi postav z Warcraftu, příběhy tedy zrovna v této hře nenajdete. Alespoň tam jsou ovšem uvedeny citáty a hlášky postav. 

Na začátku hry si hráč vybere z devíti postav, za kterou z nich bude hrát. Každá z postav má své specifické schopnosti a karty. Příkladem postav může být Mág, Druid nebo Válečník. Hráč si může pak sestavit svůj vlastní balíček 30 karet, tak aby mu šlo, co nejlépe vyhrát. Opravdu dobrých karet se ale dočkáte až za zhruba rok. Na začátku budete mít pouze základní karty postav. V prvním kole hry mají hráči pouze jednu manu, mohou tedy využít kartu pouze s touto hodnotou. Až s druhým kolem začíná možnost rozhodování, buď použít jednu dvou manovou kartu nebo dvě jedno. 

Jsou možné čtyři herní módy. Obyčejný play, kdy hraje hráč proti hráči. Pak solo adventures, tehdy hráč hraje proti NPC (Non player character). Poslední dva módy jsou více netypické, aréna je zpoplatněna 150 goldy, ale hráč díky ní postupuje rychleji. Posledním módem Tavern Brawl, kdy hráči mají předvoleného hrdinu i balíček. 

 

Heartstone mohu jen doporučit. Je více na přemýšlení a logické myšlení a trvá déle než se v něm zlepšíte. Vydrží vás ovšem bavit i po delší době, jelikož se stále musíte zlepšovat.