Overwatch

V minulém díle herní série jsme se podívali na kultovní hru League of Legends, nebo jak hráči říkají, LoLko. Článek si můžete přečíst zde. Dnes se zaměříme na podobnou hru, která by se brzy měla objevit i na mobilní telefony. Jmenuje se Overwatch.

 

 

 

Stejně jako u LoLka jde o online multiplayer. S tím rozdílem, že se jedná o střílečku. Byla vydána společností Blizzard Entertainment v roce 2016. V České republice byla představena na Blizzconu 2015, kde bylo možné si ji vyzkoušet. Blizzard Entertainment je mezi hráči známý pojem, jelikož většina jejich her je velmi populární. Příkladem může být třeba Warcraft nebo Diablo. 

Overwatch je online střílečka z pohledu první osoby. V základní hře jsou proti sobě dva týmy po šesti. Mapa se generuje náhodně a jsou tři cíle celkově. Každá mapa má jeden cíl, to může být push the payload, capture the point a potom defense the point. V režimu arcade je však několik módů, které hru upravují. Jde tak hrát tři na tři nebo dokonce jeden na jednoho. Dále jsou módy capture the flag, kdy musíte získat třikrát vlajku nepřítele, ale zároveň ochránit svoji. Pak off limits, kdy nejsou žádné limity a můžete mít více stejných postav v týmu. A pak asi nejzajímavější je mystery heroes, kdy na začátku náhodně dostanete postavu. A vždy, když je vaše postava zabita, tak se znovu změní. 

 

Celkově je v overwatch 30 postav. Každá postava má svůj životní příběh, některé dokonce i videa, ve kterých jsou představeni. Samozřejmostí jsou i skiny na postavy. Hra je ovšem placená, musíte si ji koupit. Dá se sehnat mezi 300 až 800 korunami.