Dark Phoenix, smutné zakončení epické ságy?

Na začátku června přišel do kin dlouho očekávaný snímek Dark Phoenix. Má být zakončením filmového světa X-menů a uzavřením jejich příběhů. Snímek měl mnoho problémů ještě před svým uvedením. Byl několikrát přetáčen, jelikož předchozí verze na testovacích projekcích neuspěly. Dokonce i samotná premiéra se měla původně odehrát již v listopadu 2018, ale nakonec byla přesunuta až na červen letošního roku.

 

 

Film odhaluje životní příběh Jean Grey, jedné z nejsilnějších X-menů. Během obyčejné akce ve vesmíru je zasažena silnou vlnou energie a získá obrovskou moc. Přestává být schopná se ovládat. K tomu se navíc setkává s neznámou ženou Lilandrou, která přichází s nápady, jak zneužít Jeaniny moci. Tým je donucen se postavit proti své kamarádce a zabránit jí ve zkáze.

 

Film je zatím jedním z nejvíce prodělečných v celé historii X-menů. Má velmi nízkou návštěvnost a samotné hodnocení film řadí mezi ty horší. Na českém webu csfd.cz má pouhých 66%. To je oproti ostatním marvelovským megafilmům značný rozdíl. Samotné mi přijde, že tato úžasná sága x-menů mohla být zakončena mnohem lépe. Film mi přišel průměrný.