Truckla – vůbec první pickup značky Tesla

Tesla už nějakou dobu zpátky oznámila, že do její nabídky elektrických automobilů jako další model přibude pickup. Na tento model si však ještě nějakou dobu počkáme. Datum odhalení se ve většině případů odhaduje na první polovinu roku 2020. To ale nezastavilo Simone Giertz – švédskou youtuberku momentálně působící v Americe, aby si vyrobila vlastní. Během několika týdnů s pomocí přátel a dalších youtuberů přestavila Teslu model S se standardním dojezdem na plně eletrický pickup.

Jak toho ale dosáhla? Úplně prvním krokem bylo pořídit samotný automobil. Simone zvolila Teslu model S se standartním dojezdem. Hlavním důvodem této koupě byla cena. Tesla tento konkrétní model odhalila teprve nedávno, jako levnější alternativu k Modelu S s vysokým dojezdem. To bohužel znamená, že se zatím nedá ke koupi najít ojetá. I přesto je však stále levnější, než použitý Model S s dlouhým dojezdem.

Když měla auto, mohla se pustit do práce. S pomocí Marca Ramireze – tunera elektrických vozidel, Laury Kampf – německé youtuberky a Rich rebuilds – amerického youtubera, který se zaměřuje na úpravy Tesel, začali rozebírat zadní část automobilu. Po odstranění zadních oken, dveří kufru, interiéru zadní části vozidla, sedaček, izolací a mnoha dalších částí auta se vrhli na řezání. úplně odstranili horní rám zadních okýnek a zařízli vršek karoserie tak, aby byla vodorovná.

Po rozřezání bylo auto zpevněno ocelovou konstrukcí. Nákladovou plochu a zadní stěnu a okénko pickupu získali ze dvou různých vraků a upravili jejich velikost, aby pasovali na úzký Model S. Aby využili úplného potenciálu nově vzniklého pickupu, namontovali ještě modifikovaný střešní nosič a natřeli nákladový prostor. Veškeré původní části si zachovaly svůj původní lak a minimálně na videu a fotografiích vypadá tento unikát jako normální moderní pickup. Simone také nezapomněla auto pojmenovat, jméno této krásky je Truckla (Truck + Tesla).

Jestliže se vám Truckla líbí tak jako mě a rozumíte alespoň trochu anglicky, tak se můžete podívat na to, jak vznikla v tomto videu.