Jak být správným seriálovým fanouškem

Seriálový svět jsem objevila zhruba před sedmi lety. Tehdy jsem si chtěla primárně zlepšit angličtinu a sledování seriálů pouze s titulky se zdálo být dobrým nápadem. To se i později osvědčilo, jelikož moje angličtina se zlepšila. Ale s tím začala i moje lehká závislost na seriálovém světě.

 

 

 

A teď si pojďme projít, co by takový správný fanoušek měl dělat a znát.

 

  • Měl by mít alespoň dva pravidelně sledované seriály. To je povinnost. Čím více, tím lépe. Každý seriál má svůj stanovený den a čas, kdy vychází. Především seriály z ciziny jsou u nás ke shlédnutí typicky až druhý den.
  • Samozřejmostí je mít přehled, kdo hraje hlavní role a také v čem dalším ho můžeme nalézt. Není nic horšího než když celý díl tápete odkud toho herce znáte, ale nemůžete si vzpomenout.
  • Výhodou je být registrovaný na webu zaměřeném primárně na seriály, kde se dozvíte o všech novinkách. A nejen to. Například web serialzone.cz nabízí i watchlist, kde si můžete odškrtávat viděné díly.
  • Správně by fanoušek také měl mít přehled o fanfikcích, teoriích a sledovat účty na sociálních sítích zaměřené na to. Bonusem je vlastnění nějakého oblečení či šperku s motivy, popřípadě logem daného seriálu.
  • Poslední avšak neméně důležitým bodem je znalost událostí, kdy se udělují ceny. A také poctivě fandit, samozřejmě. Získat celosvětově známou cenu je pro tvůrce důležitým okamžikem. A také je větší šance, že vám televize seriál nezruší.

Za posledních sedm let jsem pravidelným sledováním a čtením novinek získala velké znalosti. Mám přehled o většině herců a hereček, dokonce i samotných tvůrců. A narozdíl od většiny ostatních diváků rozumím seriálovým pojmům. Mnoho mých přátel ke mně chodí pro rady. Pokud toho chcete i vy dosáhnout, snažte se dodržovat moje těžce nalezené tipy.