Maker Faire opět v Praze

22. a 23.6. se již po druhé se do Prahy vrací Maker Faire: největší světová přehlídka inovací, kreativity a důmysl. Sejde se zde nespočet českých Makerů: kutilů, umělců, vědců a vynálezců, aby ukázali svoje výtvory a vychytávky. Samotný Maker Faire začal v roce 2006 v San Franciscu, ten letos navštívilo přes 150 000 návštěvníků. Pražský veletrh sice tak velký není, ale loňských 10 000 návštěvníků rozhodně není zanedbatelné číslo. Ani projektů loni nebylo málo, celkem jich bylo asi 180.

Kdo všechno vlastně za českým Maker Faire stojí? Kurátorem celé akce je Žádná věda z.s., spolek pro realizaci experimentů na pomezí vědy a zábavy. Na produkci akce také spolupracuje iniciativa Make More, která dlouhodobě rozvíjí maker hnutí v České Republice pořádáním festivalu Maker Faire a dalších popularizačních projektů. Odborným partnerem je ČVUT, které na výstavě bude zastoupena programovým ředitelem festivalu Jiřím Zemánkem z katedry řídící techniky na vlastní expozici. Generálním partnerem Pražské Maker Faire je Prusa research, Česká firma vyrábějící 3D tiskárny.
Další informace o letošní Maker Faire a fotky z loňského roku najdete na webu: prague.makerfaire.com Vstup sice není zdarma, ale 150,- za jednodenní (či 200,- za dvoudenní) studentskou vstupenku není nic šíleného. Tak doufám, že se na letošní Maker Faire uvidíme.