Pelhřimov – město rekordů

Přijďte 7. a 8. června do Pelhřimova na největší akci svého druhu v Evropě! Na co se můžete těšit? Kromě toho, že je tento festival příležitostí pro rekordmany, aby se zapsali do České knihy rekordů, také uvidíte rychlokarikaturistu, akrobata balancujícího na válcích v největší výšce či show na trialových kolech. Samozřejmostí budou i četná stanoviště pro návštěvníky, hodně dobré muziky, jídla a pití.

V Pelhřimově na Masarykovu náměstí se koná tento pátek a sobotu 29. ročník festivalu Pelhřimov – město rekordů. Vyhlašovat se budou i rekordmani roku jako je herec Josef Dvořák, který kromě stovek filmových a televizních rolí hrál nejvíckrát ze všech postavu vodníka nebo sportovci, kteří nejvíckrát reprezentovali ČR na olympiádách, Štěpánka Hilgertová a Václav Chalupa. Na vás návštěvníky bude také čekat i bohatý hudební program, uslyšíte revivaly skupin ABBA, Beatles, QUEEN, folkovou legendu Slávka Janouška, 3S Revival Bandu s písněmi kapely Tři sestry a mnohé další. Nesmíme samozřejmě opomenout záplavu rekordů, které budete mít možnost vidět na vlastní oči. Připravte se na akrobatické výkony, nejdelší auto, dřevosochaře, humanoidního robota Matyldu i se svým bratrem, největšího pleteného sněhuláka, dinosauří sprint na 50 metrů, největšího psa, ohně, muzeum J. Foglara, trabanty a mnohé další.

Festival začíná v pátek od 15.30 do 18.00, následuje Galavečer rekordů od 19.30 až do půlnoci. Sobota nám připraví mnohem větší nálož nezapomenutelných rekordů už od 9.00 do 18.15. A na večer vás bude čekat Galavečer rekordman roku od 19.30. Po celý den budou také otevřeny obě expozice Muzea rekordů a kuriozit. Celý program si můžete prohlédnout na stránkách Agentury Dobrý den, zde.