Rozhovor se Zlatým Ámosem: Pavlínou Kopáčikovou

Pavlína Kopáčiková učí čtvrtou třídu v základní škole Vacov na Šumavě a díky nominaci od svých žáků se stala letošním vítězem ankety Zlatý Ámos. Byla také tak hodná a odpověděla pro DTA na pár otázek.

Jaký máte názor na letošní ročník Zlatého Ámose?

Je to tu úžasné. Úžasná je i atmosféra už od přihlášení, kdy jsem se dověděla o své nominaci až do dnešního dne. Je to jedna velká pohádka, pro mě ze šťastným koncem.

Když jste byla studentka, měla jste nějakého učitele, kterého byste na Zlatého Ámose ráda nominovala?

Za tuto otázku vám velmi děkuji. Já jsem měla výbornou paní učitelku ve čtvrté třídě. Teď mě mimochodem nominovali také čtvrťáci. Tato učitelka pak učila mé dvě děti, pak se stala mojí kolegyní, ale hlavně velkou přítelkyní a ta nám teď určitě držela tam shora palce. Byla můj miláček. Jmenovala se Věra Mauricová a určitě by teď měla radost.

Jaká jste vy byla ve svých mladých letech studentka?

To je dobrá otázka. Byla jsem ukecaná. Nepatřila jsem úplně mezi tiché žáky, respektovala jsem učitele, ale vyrušovala jsem. Do školy jsem ale chodila ráda. Docela mě to tam bavilo.

Chcete ke Zlatému Ámosi ještě něco poznamenat?

Všechno to bylo moc hezký, těším se ale i zpátky k nám na Šumavu, i když to tu bylo nádherný a těším se zpátky za těmi mými čtvrťáky. V pondělí si to spolu ve třídě užijem.

Děkuji.