Spider-man: Paralelní světy

O víkendu jsem si zašla do kina. Z nabídky filmů se mi nejvíc líbil Spider-man. I když jsem tohoto akčního hrdinu viděla mnohokrát v hraném podání, mockrát jsem se s ním nesetkala v kreslené verzi. Nový Spider-man určitě nezklamal.

Miles Morales je na oko obyčejný kluk. Ve skutečnosti je ale nadprůměrně chytrý. Právě proto ho chce rodina poslat do nové lepší školy. Miles odporuje a utíká z budovy, protože jeho velkým snem je stát se umělcem. S podporou svého strýčka se tajně koníčku věnuje a dělá sgrafity na utajených místech. Jednoho dne objeví nový neprobádaný prostor pro rozvíjení svého talentu. Při kreslení ale Milese kousne radioaktivní pavouk.  Miles se začíná vymykat kontrole. Dějí se mu podivné věci a lepí se mu prsty, na cokoliv sáhne. To ale není jediný problém. Původně milý strýc asi nebude úplně tím, za koho se vydává. V tom ale zoufalému Milesovi svitne naděje, protože se potkává se spider- manem Peterem Parkrem, který se mezitím stal známou osobností a velkým idolem. Tento spider- man bohužel Milesovi nevydrží moc dlouho dávat užitečné rady, protože po krátkém čase umírá na zranění. Posledním dechem ale Milesovi svěří úkol porazit padouchy včele s proradným Kingpinem. Kvůli tomuto úkolu přichází na scénu několik dalších spider- manů z různých dimenzí. Podaří se jim ale vyhrát a dát do pořádku všechny světy?

I když to nebyl obvyklý Spider- man, na kterého jsme všichni zvyklí, bylo to příjemně strávené odpoledne. Jediná věc, kterou bych vytkla, byla občasná zmatečnost mezi světy. Film byl hezky zpracovaný jak po dějové, tak i po umělecké stránce.