Novoroční předsevzetí aneb po roce jsme zase motivovaní

Novoroční předsevzetí, to je téměř každý rok opakující se činnost většiny lidí. „Začal nový rok, a tak se ze mě stane lepší člověk.“ Daří se to ale vlastně někomu?

Lidi, kteří si dají předsevzetí, můžeme rozdělit na dvě skupiny. Ty, kteří si jen v duchu pomyslí, co by mohli změnit, ale nijak zvlášť na tom nelpí. Buď se jim to zadaří splnit anebo někdy jindy v budoucnu. Taková předsevzetí si dává snad každý z nás. A když nevyjdou teď, vyjdou přeci jindy. Mezi ty bychom mohli zařadit studentská předsevzetí „Budu se víc učit“ nebo třeba více dospělácké „Trochu zhubnu“, “ Začnu cvičit“.

Druhou skupinou jsou silněji motivovaní jedinci. Ti si mnohdy stanoví sice podobné cíle jako u první jmenované skupiny, ale jsou pro to mnohem více zapálení. Někteří si i nadšeně nakoupí věci potřebné k dosažení předsevzetí. Kolik lidí to ale vlastně dodrží?

Pojďme si projít pár rad, jak uspět.
1. Předsevzetí již máme vybraná a určitě je to něco, co pro nás je podstatné.
2. Promysleme si, jak ho dodržet. Chceme se učit/cvičit každý den? Nebo jen nezačínat pozdě a nebýt ve stresu, protože nestíháme?
3. Začít ho dodržovat a zůstat motivovaní. Můžeme se podporovat navzájem s nějakým kamarádem či příbuzným, i to nám může pomoct.
4. Poslední a nejdůležitější, mít pevnou vůli. Připomínat si to a věřit si.

Věřím vám, že svoje předsevzetí zvládnete a trochu opožděně vše hezké do nového roku.