English znovu v kinech

Minulý víkend jsme se znovu vydali do kina. Tentokrát ovšem ne na horor, ani na žádný fantasy film, nýbrž na britskou, bláznivou komedii Johnny English znovu zasahuje. Jedná se už o třetí díl a ani tentokrát není méně vtipný.

V hlavní roli se znovu objevuje Rowan Atkinson jako tajný agent Jejího Veličenstva Johnny English. Ten je známý svou schopností dělat všechna možná špatná rozhodnutí a vždy z toho vyjít výborně. Společnost mu bude dělat jeho věrný pomocník Bough, který obvykle uklízí následky Englishových jednání.

Spojené království se tentokrát potýká s hackerskými útoky, kterým následuje i vyzrazení identit tajných agentů. Proto nemá premiérka jinou možnost než povolat právě Englishe, jenž byl do té doby na odpočinku. V boji proti záhadnému hackerovi se objeví i značná ironie a to, že Johnny absolutně nerozumí moderním technologiím a ani nemá vlastní telefon. Přesto se nevzdá a pokusí se svou zemi zachránit.

Film má sice jednodušší a bláznivější děj stejně jako předchozí díly, ale přesto nás bavil a i se celé kino mnohokrát zasmálo. Je to příjemný odpočinkový film, který si užijete po škole či práci a zasmějete se u něj.