Bohemian rhapsody – píseň, která změnila svět

Do kin zamířil film pro milovníky kvalitní hudby. Legendární frontman kapely Queen, Freddie Mercury, kromě svého úžasného hlasu a hudebních nápadů uchvátil svět i svým příběhem, který film Bohemian rhapsody poutavě přibližuje všem příznivcům klasického rocku.

 

 

 

 

Farrokh Bulsara se narodil na Zanzibaru, ale během dospívání se jeho rodina přestěhovala do anglického města Middlesex. V roce 1970 založil spolu s kytaristou Brianem Mayem a bubeníkem Roggerem Taylorem skupinu Queen a přijal jméno Freddie Mercury. Divokou cestu slávy si prožila jak celá kapela, tak později i Freddie sám, když se rozhodl vyzkoušet sólovou dráhu a do jeho kariéry i vztahů se promítl jeho bohémský způsob života.

Film mě uchvátil svým celkem objektivním vylíčením příběhu slavného zpěváka, decentním přiblížením drsné reality života rockových hvězd i jeho osobního života a především dokonalou hudbou. Diváci se mohou těšit na největší hity, jakými je například na svou dobu neobvykle dlouhá píseň ,,Bohemian rhapsody“, světoznámá skladba s chytlavým rytmem ,,We will rock you“, ,,We are the champions“, nebo třeba ,,Somebody to love“.

Bohemian rhapsody se bezpodmínečně zařadila na přední příčky mých nejoblíbenějších filmů, pokud si ji do sbírky oblíbených chcete zařadit i vy, určitě vyražte do kina. Trailer můžete zhlédnout zde.