Hell Fest – park hrůzy

Ačkoliv jsem si zakázala jít do kina na jakýkoliv další horor po zhlédnutí Sestry (recenze zde), své předsevzetí jsem nedodržela a po několika málo dnech jsem s kamarádkou seděla v kině a sledovala Hell Fest.

Děsivý festival plný masek a bláznivých teenagerů, kteří se baví strašením ostatních, by ani nemohl probíhat lépe, kdyby na něj ovšem nezavítal i maskovaný vrah.

 

 

 

 

 

Parta přátel přemlouvá zdráhající se kamarádku, aby s nimi navštívila Hell Fest. Když jí prozradí, že se na akci dostaví i kluk, který se jí líbí, nechá se nakonec přemluvit a tak skupinka vyráží do víru pekelné zábavy. Ze začátku se skvěle baví, ale když jsou tři kamarádky svědky zvláštně realistické vraždy, začne mít hlavní hrdinka pocit, že to nebylo jen divadlo pro návštěvníky a že maskovaná postava je neustále pronásleduje. Zanedlouho začne postupně členů party ubívat a dívka si je jistá, že jí hrozí nebezpečí.

Film byl o dost méně děsivý než Sestra, což jsem ocenila. Děj sice nebyl nijak zvlášť originální, často se dal dost předvídat a psychologie vraha nebyla příliš zřejmá, ale masky byly velmi detailní a děsivá bludiště obludně vyšperkovaná.

Několik bodů k dobru si Hell Fest může připsat i za to, že nešlo o žádné duchařské záležitosti, které nesnáším, a že jsem se nebála jet následně po kinu za tmy zpátky domů.

Tento horor tedy doporučuji všem nad patnáct let, kdo se rádi bojí a baví je nesmrtelné téma sériových vrahů v maskách.