Humbookfest – knihy, co hýbou vaším světem

Milujete knihy a vše kolem nich? Přijďte se 6. října 2018 osobně setkat do Kongresového centra Praha se světovými i českými autory, s redaktory, překladateli a bloggery a užít si zábavu během workshopů a bohatého doprovodného programu. HUMBOOKFEST, to je totiž festival knih, co hýbou vaším světem!

Pokud máte rádi young adult literaturu, tak toto je festival přímo pro vás. V Kongresovém centru Praha, totiž 6. října proběhne již 3. ročník jednodenního festivalu Humbookfest. Na stránkách Humbooku můžete zakoupit ještě posledních pár lístků, tak neváhejte a pusťte se do toho. Největším lákadlem je asi návštěva, letos poprvé, čtyř zahraničních autorů. Do Prahy za námi letos přijede Sara Raash (Sníh nebo popel), Claudia Gray (Tisíc kousků tebe), Estelle Maskame (Víš, že tě miluju?) a Sebastien de Castell (Divotvůrce). Každý z uvedených autorů bude také mít svojí vlastní besedu. A aby toho nebylo málo, tak na festivalu budete mít šanci potkat se i s českými autory a to s Petrou Stehlíkovou (Naslouchač), Pavlem Barešem (Projekt Kronos), Dominikou Gawliczkovou (Dominika na cestě Jižní Amerikou), Karlem Kovářem neboli Kovym (Ovšem), Pavlem Renčínem (Klub vrahů) a speciálním hostem bude také Petra Machová (Dračí město), jako Humbookstart, která nám povypráví o tom, jak těžké je vydat fantasy knihu právě v České republice, když se na nás ze všech stran valí samé zahraniční tituly.

Mimo besedy s autory také můžete zajít do Humbook dílny a vyrobit si pár pěkných záložek, v Humbook stánku si zase zakoupit nemálo knížek, vyfotit se s přáteli ve fotozóně, zjistit jak se dělá úspěšný booktube s youtuberkami Radši knihu, Klářiny knihy a Molly v knize nebo si zasoutěžit o nejlepší masku knižní či filmové postavy v rámci kostýmové hry cosplay (v kostýmu můžete ale přít i kdybyste nechtěli soutěžit). Pokud vás Humbook zaujal, můžete se podívat na jejich nový blog, protože i když Humbook původně vznikl jako jednodenní knižní festival, dnes je především komunitou, která řeší knížky, čte si spolu, baví se, schází se a především JE HUMBOOK.

Já se na Humbookfest už neskutečně těším a doufám, že se tam uvidíme. Přeji vám krásný zbytek týdne.