Manifesto- městečko z kontejnerů v srdci Prahy

  Zaha Hadid byla britská světově proslulá architektka. Jedna z jejích staveb bude stát v Praze na Florenci. Krásná budova je velice náročná a výstavba bude trvat velice dlouho, proto se nedaleko nechalo postavit kontejnerové městečko Manifesto, které se stalo velikou atrakcí.

Na místě se nejdřív musel provést archeologický výzkum, proto kdyby se v místě stavby našel nález, jako můžou být nálezy z dávných dob, kterých se několik našlo. Většina z nich bylo nádobí, které jsme mohli vidět. Také jsme si mohli prohlédnout celý areál archeologického výzkumu.

Kontejnerové městečko Manifesto bylo postaveno jako podružný a dočasný projekt, ale i tak se stalo velikou atrakcí nejen pro turisty. Městečko se skládá z několika kontejnerových stánků, kde si můžeme pochutnat na různých druzích jídla a pití. Také si zde udělala pobočku jedna z nejznámějších zmrzlin v Praze. Kromě zmrzliny se dá v městečku ochutnat mnoho cizokrajných druhů jídla i pití.  Manifesto je zajímavé tím, že se v celém městečku platí pouze platebními kartami. Hmotné peníze zde bohužel nefungují. Městečko je velice vydařený projekt a doufejme, že se stejně vydaří i stavba Zahy Hadid.