MEG: Monstrum z hlubin

Výzkumná stanice Mana One podniká ponor za účelem zkoumání vrstvy, kterou lidé doposud považovali za pevné mořské dno. Při průzkumu však dochází k nehodě a posádka ponorky je uvězněna bez možnosti návratu na hladinu. Vědci zjišťují, že na dně žije něco velkého, něco, co lidstvo považovalo za vyhynulý druh a téměř mýtus – Megalodon.

 

 

 

Kapitán Taylor před pár lety musel opustit na dně Mariánského příkopu svou posádku, když na podmořskou stanici cosi zaútočilo. Dávní přátelé jej ale žádají o pomoc při záchranné výpravě posádky průzkumné ponorky, na kterou útočí tvor podobných rozměrů. Při riskantní operaci a návratu na hladinu i se zachráněnými se však naruší tepelná vrstva nad mořským dnem a dá tak možnost obří stvůře uniknout a vyplout vzhůru k hladině. Prehistorický žralok se vydává zkoumat a ochutnávat, co mu moře nabízí a jen Taylor s novými přáteli mají možnost jej zastavit.

 

Děj filmu se vyvíjel zábavně a dokonce ani nešlo primárně o katastrofický snímek. Moderní technologie a projekt podmořské výzkumné stanice mi učarovaly, ale přesto nepotlačily dojem z poměrně realistických zrůd i občasných krvavých scén filmu. Doporučuji si na film do kina zajít až po dovolené u moře, myslím, že kdybych jej viděla v opačném pořadí, do vody by se mi dvakrát nechtělo.

 

Trailer ke zhlédnutí zde.