Do Rakouska za dobrodružstvím

Jako většina lidí jsem se i já s rodinou vydala o letních prázdninách na dovolenou do zahraničí. Letos jsme navštívili krásné, ale vcelku chladné Rakousko, které nabízí mnoho zajímavých destinací. My jsme se vydali do Bad Gasteinu a Salzburgu, kde jsme našli několik nevídaných i napínavých míst.

Nejdříve jsme se prošli po visutém mostě na hoře Stubnerkogel. Slabší žaludky tam většinou nepotkáte, protože je most postaven rovnou nad údolím. Přes žbrdliny je vidět až dolů a výška to není zrovna malá. I proto stojí zato si most projít.

Od něj je možné dát se po hřebenech hor, kde jsme se ztratili a museli jsme se dostat nazpátek po příkré a nebezpečné cestě, na které jsme se museli držet trávy, abychom nespadli. Podívaná je úchvatná a cestou můžete potkat mimo jiné velice tvrdohlavé krávy, které se neustále staví do cesty a nechtějí uhnout.

Další vycházka, tentokrát na hoře Hüttenkogel, vedla přes pohádkové cestičky obrostlé zakrslými i vzrostlými stromy. Na této cestě se také jak jinak vyskytovaly dotěrné krávy. Jako odměna za nejednoduchou cestu se nabízel krásný výhled na velice studené, ale přesto nádherné jezero. I přes jeho teplotu jsme cestou zahlédli pár otužilců, kteří se v jezeře nadšeně koupali.

Kromě ledové vody má Rakousko i svoji teplejší stránku, kterou se tentokrát staly dvojí rozsáhlé lázně. První měly podobu spíš akvaparku. Atrakcí s největším počtem návštěvníků se jako vždy staly tobogány. K prvnímu tobogánu se vinula řada s téměř nedosažitelným koncem, jelikož byl vcelku mírný a světla uvnitř se dala měnit. Druhý tobogán měl konec řady mnohem dosažitelnější, protože jízda byla velice rychlá a skluzavka extra prudká.

Další lázně byly velice zvláštní svou lokalitou, protože byly vsunuté do skály, která byla vidět v jednom bazénu. Venkovní bazén byl hodně teplý, to samé se nedalo říct o vedlejší skluzavce, která byla přímo ledová.

Prázdniny v Rakousku byly moc vydařené. Myslím si, že země je krásná především svou rozmanitostí a rozdílností mezi velkými městy a krásnou přírodou.  A jelikož je to také blízko Prahy, myslím si, že se tam ještě někdy podívám.