Výprava za indiány

O jarních prázdninách jsem se vydala na výstavu o indiánech ze Severní i Jižní Ameriky. Akce se konala v Náprstkově muzeu v centru Prahy. Hned před budovou jsme se sestrou objevily veliké týpí a pro milovníky hudby jsme našly krásný klavír určený pro veřejnost. Potom jsme se šly seznámit se šikovnými, ale také bojovnými indiány.

Nejprve jsme poznaly pověstnou indiánskou módu. Viděly jsme krásné čelenky, kožené šaty nebo heboučké mokasíny vyšívané korálky. Na výstavě byly také ručně zhotovené indiánské luky a šípy. Vyfotily jsme si jejich panenky a různé jiné hračky. Duch Západu byl podpořen obrovskými barevnými fotkami a umělými zvířaty, která se skoro vyrovnala skutečnosti.

Poznaly jsme i indiánské jídlo. Mohly jsme si také vyzkoušet, jak se drtí kukuřice na výrobu placek nebo jak se váže indiánské provazové písmo. Byl tady i americký sever s Eskymáky, kde jsme si mohly sáhnout na mroží kly a podívat se na iglú, které od skutečnosti odlišovalo jen to, že nebylo studené a zmrzlé.

Návštěva indiánů se může líbit i dětem, které se moc nezajímají o exponáty, protože výstava není ochuzena ani o zábavné hry a nebo o poznávání zvuků zvířat.

Výstava byla zábavná a určitě ji všem doporučuju, čas máte až do prvního září.

http://www.nm.cz/Naprstkovo-muzeum/Vystavy-NpM/Indiani.html