Zámecký karneval v Děčíně


Knihovní sál děčínského zámku bude 17. března tohoto roku patřit dětem a jejich fantazii. Dětský zámecký karneval zahájí svým tanečním vystoupením taneční klub Bella Danza Děčín z.s. O hlavní program karnevalu se postará divadlo VeTři, na malé návštěvníky čeká řada soutěží, písniček i tanců, kouzelnická nebo balonková show. V den karnevalu nabídne zámek také speciální dětské prohlídky.

 

 

Zámek v Děčíně nabízí vedle historicky zajímavých prohlídek i prohlídky atraktivní pro dětské návštěvníky. Pro menší děti je to prohlídka ,,Za tajemstvím zámeckých dětí“. Program se odehrává v běžné prohlídkové trase, avšak malí návštěvníci si budou moci

expozici užít všemi smysly. Celou prohlídkou provází zajímavé pátrání po skrytých indiciích a vzkazech.

A co děti čeká na konci? Tajemství, které bude odhalováno během prohlídky.

Tuto prohlídku nabízí zámek v době školních prázdnin.

Pro větší děti je určena prohlídka s Černým rytířem, je to trochu strašidelná a trochu dobrodružná a vede zámeckým sklepením. Je přístupná od dubna do října.

 

Další připravovanou akcí je Otevírání zámeckých zahrad, kterými je zámek v Děčíně obklopen. Slavnostní otevření po zimní přestávce proběhne 24. března.

Nejcennější ze zahrad je barokní Růžová zahrada, která vznikla na konci 17. století společně s vedlejší Dlouhou jízdou. Na konci 19. století zde bylo založeno proslulé rosarium, jedno z největších v celé monarchii. Na jižní straně se zase nachází terasové zahrady, na kterých původně stály skleníky s rozsáhlými sbírkami orchidejí, přes 600 druhů, kamélií, ananasů, pěnišníků a azalek.