Ulice pražského Karlína oživí v sobotu 3. února 2018 Masopustní veselí

Vypsaná fiXa, Laura a její tygři, masopustní průvod, divadla pro děti a tradiční řemeslné dílny – to jsou hlavní taháky jubilejního patnáctého ročníku Karlínského masopustu. Karlínské Spektrum DDM hl. m. Prahy a Městská část Praha 8 připravily bohatý kulturní program pro děti i dospělé na celé odpoledne. Hlavní část proběhne, stejně jako v minulých letech, na Karlínském náměstí.

„Po povodních v roce 2002 vznikla v Karlíně myšlenka uspořádat v jeho ulicích masopustní průvod. S přibývajícími ročníky se masopust rozrostl do události, kterou si v širokém okolí nechá ujít jen málokdo,“ uvádí akci Jiří Tvrdoň, jeden z organizátorů. Jubilejní patnáctý ročník už hlavními taháky dává najevo, že se jedná o akci pro všechny věkové kategorie.

Přípravy na průvod započnou úderem třinácté hodiny v Kaizlových sadech, kousek od Invalidovny, kde na návštěvníky čekají dílny, které je na průvod patřičně připraví
a vyzdobí. „Na místě budeme malovat na obličej a vyrábět speciální limitovanou edici módních doplňků pro masopustní průvod,“ popisuje dění před odstartováním průvodu Olan, další z organizátorů. Na místě pak na návštěvníky čekají též hudební a dramatická vystoupení.

Samotný průvod vyrazí do ulic Karlína o půl druhé, aby mohl ve dvě hodiny dorazit na Karlínské náměstí, centrum dění celé akce. V průvodu nebudou chybět masky či chůdaři. V letošním roce je navíc doplní dudáci z The Rebel Pipers, kteří ozvučí celou Křižíkovu ulici, kterou se potáhne masopustní průvod.

Na Karlínském náměstí čeká na všechny návštěvníky bohatý program. V provozu bude po celé odpoledne ledová plocha, řemeslné stánky předvedou tradiční česká řemesla. „Pro děti jsou připravena divadelní představení, dětské tvořivé dílny uvnitř Karlínského Spektra, kouzelnické vystoupení nebo projížďky koňským povozem,“ přibližuje Olan dění v samém centru masopustu. Na akci bude rovněž přistaven Bibliobus a proběhnou komentované prohlídky kostela Sv. Cyrila a Metoděje.

O hudební doprovod se postará hned několik kapel. „Nejen pro děti letos zahrají Mixle v Piksle, na pódiu zazáří Laura a její tygři, energii dobije Vypsaná fiXa. K tomu všemu na návštěvníky čekají artisté a závěrečná fireshow,“ přibližuje program na pódiu Jiří Tvrdoň a dodává: „Karlínský masopust nabídne zábavu pro lidi všech generací. Snoubí v sobě tradiční zvyky, dílny pro děti a pestrý doprovodný program.“