Holiday World 2018

Mezinárodní veletrh cestovního ruchu HOLIDAY WORLD 2018 Ve dnech 15. – 18. února tohoto roku se v Praze Holešovicích uskuteční největší středoevropský veletrh
cestovního ruchu Holiday World. Letošní partnerskou zemí veletrhu se stane Slovensko, jelikož bude letos sté výročí Československa
a pětadvacetileté výročí samostatnosti obou republik.Zůčastní se desítky cestovních kanceláří a agentur, které nabídnou zájezdy do celého světa.
Součástí veletrhu bude i bohatý doprovodný program.Řada konferencí a cestovatelský festival plný besed akcí se zúčastní také známí cestovatelé.
Na veletrhu se představí největší kulturní unikáty i atraktivní incentivní programy. Na pódiích vystoupí lidoví umělci.

Výrobce fujar a pasteveckých bičů předvede, jak se s nimi mistrně pracuje. Návštěvníci veletrhu budou mít možnost také ochutnat slovenské speciality.
Na programu budou také Zájezdy za milion – soutěž pro návštěvníky veletrhu.


Kromě našich sousedů a dalších evropských zemí včetně Středomoří mohou návštěvníci načerpat informace o exotických krajinách, jako jsou Thajsko, Čína, Indonésie, Dominikánská republika, Kuba, Mexiko, Sri Lanka,
Palestina a mnoho dalších a zakoupit na místě zájezdy do různých zemí. Každý den budou mít všichni přítomní příležitost na veletrhu získat hodnotný zájezd i slevové kupony pro příští turistickou sezonu.
Během celého víkendu bude probíhat bohatý doprovodný program. Součástí veletrhu budou zajímavé workshopy, přednášky a semináře na aktuální témata. Návštěvníci veletrhu budou moci prostřednictvím expozic procestovat téměř celý svět, poznat kulturu, památky, národní zvyklosti či ochutnat místní speciality.
Na veletrhu nebude chybět ani World Film – setkání s osobnostmi i s jejich dobrodružnými zážitky Velmi oblíbená součást veletrhu bude HOLIDAY WORLD-víkendová přehlídka filmů, autogramiád, vystoupení cestovatelů a prezentace jejich nových dobrodružství, premiér nových filmů a výstav fotografií z cest. Tento festival bude probíhat ve dnech 17. a 18. února. Návštěvníci na něm mají jedinečnou možnost osobně potkat zajímavé osobnosti.
Mezi nimi bude i  legendární český cestovatel Miroslav Zikmund. Stejně tak jako i autoři knihy STOLETÍ MIROSLAVA ZIKMUNDA, Petr Horký a další. Oceňovaný fotograf Václav Šilha se podělí o zážitky z návštěv ohroženého kmene amazonských indiánů Waorani. Připraveno je i napínavé povídání polárníků Markéty Peggy Marvanové a Adama Závišky a představení jejich knihy První stopa. Dále příběhy úspěšného spisovatele Pavla Stehlíka. Tomáš a Hana Hájkovi se podělí o své zkušenosti z cestování s dětmi, které není omezující, naopak může otevřít nové pohledy na svět. Lukáš Matějček nám sdělí lepší i horší zážitky ze své cesty po Iránu.

V roce 2018 se mohou návštěvníci těšit také na 12. ročník gastronomického veletrhu Top Gastro &amp Hotel. Cílem spojení jednotlivých veletrhů je poukázat na vzájemné souvislosti mezi světy cestování a gastronomie. Celá atmosféra bude podkreslena bohatým doprovodným programem. Všichni příchozí se se mohou zapojit do školy vyřezávání ovoce a zeleniny pod taktovkou mistrů v tomto oboru nebo fandit profesionálům v barmanských show, které pořádá partner veletrhu, Česká barmanská asociace.

Program výstavních dnů bude na holešovickém výstavišti opravdu bohatý, nenechte si tedy ujít jedinečnou příležitost seznámit se zblízka s celým světem 2018.