Nejvíce mi chutnalo …

Dne 24.9 2021 se v Praze na škole Podskalská konala Dětská chuťovka, kde jsme zasedli do dětské poroty. Ochutnali jsme celkem 30 vzorků, mezi kterými nechyběla sladká ani slaná jídla. Spolu s námi se ochutnávky zúčastnili žáci školy VOŠ, SPŠ a SOŠ Podskalská a ZŠ Londýnská. Na některých jídlech jsem si vysloveně pochutnala, některá jsem ráda snědla a do některých jsem se musela trochu i nutit.

Zjistila jsem, že každý má jiné chutě a jsem ráda, že v dnešní době máme na výběr tolik výborných potravin. Ochutnali jsme např. párky, nápoje, sladké pečivo atd. Nejvíce mne oslovil tvarohový trojhránek se skořicí, a nejméně meruňkový knedlík z tvarohového těsta. Na závěr předsedkyně poroty vyhlásila výsledky. Následovalo společné focení.

Za odměnu jsme dostali tašky s některými vzorky. Už se nemohu dočkat, až se podíváme do Senátu PČR při příležitosti vyhlášení oficiálních výsledků Dětské chuťovky 2021. Velmi děkuji všem výrobcům, kteří se soutěže účastní a hlavně všem skvělým organizátorům. Myslím si, že je dobře, že výrobci potravin chtějí znát názor svých zákazníků.

Kateřina Pilnajová

ZŠ Slovanka

Česká Lípa