Než půjdeš nakoupit, mrkni se, co chutnalo porotcům Chuťovky

Již 11. ročník soutěže o značku Dobrý tuzemský potravinářský výrobek Česká chuťovka 2019 a Dětská chuťovka vyvrcholil ve čtvrtek 10. října v Senátu PČR slavnostním předáváním cen.

Výsledky letošní soutěže opět potvrdily, že rozmanitost, ale zejména kvalita a vynikající chuťové parametry potravin ucházejících se o obě značky, se rok od roku zvyšují a spotřebitelé si tak mají opravdu z čeho vybírat. Opět se také ukázalo, že má-li potravina skutečně chutnat, musí být vyrobena z kvalitních vstupních surovin a také šetrnými postupy při respektování specifických preferencí českého spotřebitele. Takto vyrobené potraviny pak často svou kvalitou i chutí předčí i ty nejlepší zahraniční.

Kdo si chce opravdu pochutnat a navíc si případně srovnat své vlastní chuťové preference s  verdiktem odborné či dětské poroty, nalezne seznam těch letošních, ale i v  předchozích letech oceněných potravin, pyšnících se značkou ČESKÁ CHUŤOVKA nebo DĚTSKÁ CHUŤOVKA, na www.ceskachutovka.cz nebo www.facebook.com/ceskachutovka.