Udělejme z telefonu chytrého společníka

Přes prázdniny určitě každý z nás jezdí na výlety a dovolené. Během nich potřebujeme mnoho pomocníků, mapy, navigaci, předpověď počasí a další. Proč tedy nevyužít konečně vhodně našich „chytrých“ telefonů. V dnešním článku vám doporučím a přestavím pár vhodných aplikací, co si můžete zadarmo stáhnout.

 

 

 

Před tím, než vůbec vyrazíte, je potřeba si sbalit kufr. To je aktivita, kterou velká část z nás nemá ráda, navíc mnohdy něco zapomene. Při tom vám pomůže aplikace PackKing. Zadáte parametry cesty, na jak dlouho jedete, jaké aktivity se budou dít a aplikace vám dá seznam věcí, co by bylo vhodné mít s sebou. Seznam můžete upravovat, postupně ho odškrtávat, a dokonce je i možnost sepsat si seznam úkolů, co udělat před odjezdem. Například dát klíče známým, aby vám neumřela kočka hlady.

 

Již při samotné cestě využijete navigaci. Nejpoužívanější jsou pravděpodobně mapy Google. U nich je možnost funkčnosti offline, jsou zdarma a mají hlasové pokyny. Druhou nejpoužívanější aplikací je Waze. Ta na rozdíl od map Google potřebuje internetové připojení, ale zároveň udává i informace o dopravní situaci.

Pokud jste jedním z těch, co si cestu pamatují a nepotřebujete navigaci, určitě se vám bude hodin aplikace Dopravní situace. Ta ukazuje hustotu dopravu, nehody, uzavírky na českých silnicích a dálnicích.

Ve chvíli, kdy dorazíte do cílové destinace, bude se vám hodit předpověď počasí. Aplikace Windy má pokrytí po celém světě. Ukazuje nejen srážky a jejich směr, ale i odkud vane vítr, hurikány, výšku vln, teplotu moře. V podstatě vše, na co si jen vzpomenete.

 

A pro těch několik z nás, co jsou spíše doma tu mám také aplikaci. Jmenuje se GoOut. Jde o aplikaci odvozenou z webové stránky goout. Do aplikace zadáte město, kde se nacházíte a vyjde vám seznam akcí, co se ten den a v následujících týdnech odehrají. Je tam možné najít divadelní představení, koncerty, výstavy i festivaly.