Mlékárna Valašské Meziříčí podporuje anketu Zlatý Ámos

 

Mlékárna Valašské Meziříčí se v loňském roce poprvé zúčastnila ankety Zlatý Ámos. Po loňských zkušenostech se znovu rozhodla anketu podpořit. Mlékárna podporuje především regionální kola, aby bylo motivováno maximum dětí a aby nejen finalisté, jelikož příprava na soutěž stojí nemalé úsilí jen je.

„První regionální kolo letošního ročníku se uskutečnilo v historických sálech Škodova paláce, kde v současné době sídlí pražský magistrát,“ uvádí PaedDr. Ladislav Hrzal, školský ombudsman. „Z Prahy přišlo letos celkem devět nominací, soutěžního klání se nakonec zúčastnily tříčlenné týmy ze šesti škol, tři ze základních, dva ze středních a jeden ze základní umělecké školy. Do Prahy přijeli i žáci Jiřího Palána z Větrného Jeníkova, kteří své soupeře skvěle doplnili. Všechna vystoupení byla pečlivě připravena, bylo vidět, že žáci to s nominací svého učitele na Zlatého Ámose myslí vážně. Děti skládaly o svých učitelích básničky, zpívaly písničky, hrály scénky. Bylo vidět, že děti své oblíbené učitelky a učitele mají rády, a že si jich váží za všechno, co pro ně při vyučování ale i mimo školu dělají,“ dodává Ladislav Hrzal.

„Vzdělávání dětí bylo odjakživa velmi důležité a ne jinak je tomu i dnes. Anketu Zlatý Ámos spatřujeme jako velmi zajímavou a přínosnou, jak pro učitele, tak děti,“ uvádí ing. Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Rozhodli jsme se, že i v letošním roce tuto anketu rádi podpoříme v rámci regionálních kol se svými výrobky a cenou do finálového kola,“ dodává.

Další informace o soutěži a instrukce, jak se přihlásit do příštího ročníku najdete na webu www.zlatyamos.cz