S turistickým deníkem se člověk nenudí

Související obrázekCestování se stává čím dál oblíbenější činností. Já osobně ho miluju. Mám ráda jak výlety po Česku, tak i cesty do cizích zemí.   Z každé cesty si vždycky přivezu alespoň malou památku. Doma si pak ráda prohlížím všechny ty mince, letáčky a další věci. Jenže se to pomalu začíná kupit a už není moc místa, kam to dát. Nedávno jsem ale objevila novinku –   turistický deník.

Tento deníček si můžete přestavit jako malou knížku, do které je možno si koupit z kdejaké cesty známku a nalepit ji na jeho stránky. Hned k tomu je dobré si napsat poznatky a zážitky z výpravy. Také si tam můžete dát razítko, které je většinou dostupné při koupi známky, a označit si, čím jste se na místo dopravili, jestli jste se vydali s doprovodem nebo sami, a nakonec přichází vybarvování hvězdiček, podle toho jak se vám celá výprava líbila. Další výhoda je určitě cena, protože známka většinou stojí kolem dvanácti až dvaceti korun za kus.

Já osobně deníček určitě doporučuju, protože jestli si jako já za chvilku všechny detaily cesty už nepamatujete, turistický deník je ideální místo, kam si můžete všechno poznamenat.