Deník pražského studenta

Fanouškem facebookové stránky Deník pražského studenta jsem už pár měsíců. A přesto, že na vysoké škole ještě nejsem a stále spokojeně (v rámci možností) bydlím s rodiči, příspěvky autora mě vždy pobaví. Proto jsem byla i zvědavá na jeho knihu, kterou měl vydat. Bohužel jsem na ni nějak ve spěchu prvního školního týdne zapomněla a vzpomněla si až tento pátek, když jsem ji zahlédla na Chodově v knihkupectví. A proto jsem si konečně našla čas a ponořila se do ní.

Autorem knihy je obyčejný pražský student, který stejně jak většina jeho spolužáků má typické vysokoškolácké problémy, kterými jsou především nedostatek peněz, zkouškové období a mnohdy krutý život na koleji. Nejen, že by poctivý student měl chodit na přednášky, ale navíc si musí různě

přivydělávat a tvrdě vydělané jmění pak utrácí po hospodách. A právě o strastech a radostech jednoho studenta a jeho spolubydlících na koleji tato kniha je.

„O důležitosti knih mi toho nikdy žádný učitel neřekl tolik jako student, který se mi je snažil prodat.“

Kniha je tenká, ale přesto stojí za to, si ji koupit. Čtení je příjemné, oddechové a pobaví. Místy je trochu vulgární, ale to je omluvitelné (život studentů je přeci těžký). Osobně ji doporučuji a koupí autorovi alespoň přispějete na kebab.