Retro biják 60-90. léta

V Galerii Tančícího domu je již déle jak měsíc otevřena výstava Retro biják 60-90. léta. Ta se zaměřuje na kostýmy a rekvizity z oblíbených Československých filmů a seriálů natočených v období šedesátých až devadesátých let minulého století.

Autorkami výstavy jsou Jana Sommerová a Nadia Klempířová. Těm sestavení a shánění vystavovaných exponátů trvalo dva roky. Všechny vystavené kostýmy jsou originální a zapůjčené z Barrandovských studií či České televize.

Mezi vystavovanými oděvy nesmí chybět šaty ze seriálu Arabela nebo stříbrné třpytivé šaty z Tajemství hradu v Karpatech. Z rekvizit upoutá především

Centrální mozek lidstva (CML) ze seriálu Návštěvníci nebo způsob potrubního cestování vodníků ve filmu Jak utopit dr. Mráčka aneb konec vodníků v Čechách. Ke shlédnutí jsou i kostýmy a rekvizity z dalších velmi oblíbených filmů jako jsou Slunce, seno…, Vrchní prchni, Což takhle dát si špenát a řadu dalších.

Mně osobně se výstava velmi líbila. Je zajímavá, některé exponáty i pobaví a u každého filmu či seriálu jsou poznamenány některé zajímavosti. Příjemnou atmosféru ještě podtrhují známé znělky.

Galerie je otevřena každý den od 9:00 do 20:00 a to až do 14. října. Vstupné pro dospělého stojí 190,- Kč, pro děti od 3 do 15 let 60,-.