Jak vykoupat psa

Konečně se oteplilo. Pro našeho nevodomilného psa to je nejistá doba, protože přichází jeho každoroční koupání. Nalezený obrázek pro pes zvire

Když se jednou rozhodneme, že se půjde náš pes Boris koupat, je to veliká akce. Celá rodina se musí psychicky připravit na to, že to v koupelně bude vypadat jako po povodni. Dostat našeho městského psíka do druhého patra, kam chodí moc rád, není velký problém. Horší ale bývá, když zjistí, že v tom něco nehraje. Proč by ho rodiče, kteří ho vyhánějí z postele, lákali právě do patra, kde najdeme ložnice? Ale když ho všichni lákají do koupelny, už mu musí být jasné, že přišel jeho vizážistický moment.

V tu chvíli se rozhodne, že není asi dobré zůstat v tak nebezpečné blízkosti vany. Bohužel pro něj je už pozdě, protože se právě ocitl v obávané koupelně. Pak už není jiná možnost, jak ho dostat do vany, než ho tam ručně donést a doslova dotlačit.

Boris je v koncích. Se staženým ocáskem mezi nožičkama se snaží utéct z vany. Celý nesvůj je namočen teplou vodou a namydlen. Když je opláchnutý a zase čistý, dostane psí dobrotu, na zahradě se oklepe a běží se zase znovu ušpinit.

A co vy, jak myjete své psy?