Zlatý Ámos 2018 & Mlékárna Valašské Meziříčí

Podporou mladých lidí se Mlékárna Valašské Meziříčí zabývá dlouhodobě. Propaguje zdravý životní styl spojený s pohybem a vyváženým stravováním. Nechyběla tedy logicky ani při podpoře prestižní  ankety o nejoblíbenějšího učitele Zlatý Ámos, protože osobnost učitele považuje při výchově dětí za zcela zásadní. Svými produkty podpořila už krajové semifinále ve Zlínském kraji. Čerstvé kysané výrobky a jogurty nechyběly pak ani na celorepublikovém finále  Zlatého Ámose. Voucher na zdravé a chutné produkty z Valašska si odnesl vítěz  25. ročníku ankety o nejoblíbenějšího učitele České republiky. Zlatým Ámosem se stal David Turek ze Základní školy v České Kamenici. Lucii Bakalovou pak vybrala dětská porota jako dětskou Ámosku, ta voucher od Mlékárny Valašské Meziříčí obdržela také. Zlatého Ámose vybrala porota v čele s Janem Cimickým na základě vystoupení ve finále, které přijeli podpořit nejen jeho žáci, ale i příznivci dalších pěti finalistů. Finálové kolo moderoval známý tanečník a moderátor Jan Onder.

 

„Učitel narozdíl od lékaře pěstuje a vychovává, zatímco lékař už jen napravuje,“ uvádí MUDr. Jan Cimický, CSc., předseda poroty ankety Zlatý Ámos. „V kantořině platí, že učit je možné slovy, ale vychovávat pouze příkladem, protože špatný učitel je jako vysušená půda od rostlin. A každý nový ročník Zlatého Ámose mi nabízí další a další vzácné kantory, kterých si nejen vážím, ale i obdivuji. I tento  ročník je takový,“ dodává Jan Cimický.

 

„Jsme velmi rádi, že jsme  mohli podpořit anketu Zlatý Ámos a pro vítězného Ámose připravit cenu v podobě voucheru na naše mlékárenské výrobky,“ říká ing. Radka Benešová, marketing manager Mlékárny Valašské Meziříčí. „Velice gratulujeme výherci panu Davidovi Turkovi a věříme, že si ceny v podobě jogurtů či kefírů vychutná,“ dodává Radka Benešová.

 

„Letošní ročník je jubilejní a pro nás svým způsobem výjimečný,“ řekl její zakladatel a ředitel Slávek Hrzal. „Měli jsme možnost se setkat s více než šedesáti učitelkami a učiteli, které jejich žáci považují za své nejoblíbenější. V srdcích svých žáků zvítězili všichni. Letošní finalisté jsou jejich důstojnými vyslanci, kteří opět potvrdili, že v našich školách učí úžasní lidé,“ dodává Slávek Hrzal.

 

„Na moderování ankety jsem se moc těšil,“ uvedl Jan Onder. „Jsem z učitelské rodiny, takže to prostředí dobře znám a pracovat s dětmi je pro mne velká radost. Tady se spojilo všechno dohromady. Bylo to super,“ dodal Onder.

 

Zlatým Ámosem 2018 se stal David Turek ze ZŠ Česká Kamenice

Dětskou Ámoskou, kterou zvolila dětská porota, se stala Lucie Bakalová z holešovského gymnázia. Titul Ámos sympaťák získala díky hlasujícím programu ČT 😀 Helena Lísková ze ZŠ Ladova Litoměřice. Ámosem fyzikářem se letos stal Vladimír Vochozka a oranžová učebna od ČEZ vznikne na ZŠ Planá nad Lužnicí. Ámosem chemikářem 2018 byla korunována Lucie Bakalová z gymnázia v Holešově, která získala 50 000 Kč od nadace Unipetrol na vybavení odborné učebny. Ámosem matikářem je Michal Čečák z pražské ZŠ s RvJ K Milíčovu a Ámosem češtinářem Lucie Čimerová ze ZŠ v Městci Králové. Oba dostali od MŠMT velké krabice plné dárků pro jejich žáky.

 

Lucii Bakalovou z gymnázia v Holešově, Lucii Čimerovou ze Základní školy v Městci Králové, Terezu Fousovou z pražského gymnázia Špitálská, Helenu Lískovou ze Základní školy Ladova v Litoměřicích, Jana Šindeláře ze Základní školy v Říčanech a Davida Turka ze Základní školy v České Kamenici, kteří se z regionálních kol a semifinále dostali až do závěrečného klání, čekal nejen samotný boj o korunu krále českých učitelů, ale zážitků získali mnohem víc. Mezi největší vzpomínky bude určitě patřit setkání s prezidentem Milošem Zemanem na Pražském hradě a prohlídka neveřejných reprezentačních prostor naší nejvýznamnější památky. A další je ještě čekají. Zlatý Ámos totiž se svou třídou vyhrál kromě dalších dárků i zájezd do Legolandu v hodnotě 50 000 Kč. Oficiální korunovace Zlatého Ámose proběhla na slavnostním galavečeru v pražském hotelu Ambassador Zlatá husa.