Nákaza žlutý auto

Výsledek obrázku pro žlutý auto

Žlutý auto, znáte tuhle hru? Je velice nakažlivá a po začátku hry už není cesty zpět. Hra je skvělá, třeba pokud někam jedete autem. Vymyslely jsme ji s kamarádkami, když jsme se nudily po cestě na basket.

Pravidla hry jsou velice jednoduchá. Stačí vidět žluté auto a oznámit to rychleji než vaši protihráči. Do hry se také počítají žluté popelnice. Ptáte se proč? Tak já vám to hned vysvětlím.

Popelnice sice nejsou auta, ale jsou na čtyřech kolečkách. Jenže když jsme udělaly tohle pravidlo, musely se počítat i jiné žluté popelnice, jako třeba ty menší nebo ty připevněné na pouličních lampách. Toto pravidlo má ještě jeden důvod: žlutá auta nevidíte tak často jako třeba ta modrá, a tak máte šanci dostat víc bodů.

Po pár týdnech hraní této hry začnete kolem sebe sledovat žlutá auta a popelnice a z ničeho nic o tom informovat okolí. Také se mi stalo, že jsem to vykřikla na celou tramvaj a všichni koukali, co mi jako je. Tuto hru se mnou a mojí sestrou už hrají i rodiče. Po delší době se žluté auto stává samozřejmostí a součástí vašeho života a vy už nemáte na vybranou, dostali jste se do spárů této bláznivé hry.