Myška Minnie odhaluje svou hvězdu na hollywoodském chodníku slávy

V pondělí 22. ledna ocenila Hollywoodská obchodní komora Disneyho Myšku Minnie, která se může nyní pyšnit vlastní hvězdou na hollywoodském chodníku slávy. Doprovázeli jí Bob Iger, předseda představenstva a výkonný ředitel společnosti Disney a popová ikona Katy Perry. Hvězda Minnie je umístěna  v blízkosti kina El Capitan Theatre v Los Angeles.

 

 

 

 

Myška Minnie byla hvězdou a módní ikonou od prvního okamžiku, kdy se objevila v průkopnickém animovaném snímku Steamboat Willie,” řekl Bob Iger. “Během své slavné kariéry se objevila ve více než 70ti filmech a pobavila miliony lidí po celém světě. Dotýkala se srdcí diváků a přinášela radost všude kam zavítala. Jsme nadšeni, že její úspěchy a kulturní vliv jsou oceněny její vlastní hvězdou na hollywoodském chodníku slávy.”

Myška Minnie je jednou z nejoblíbenějších hollywoodských hvězd, které baví děti a rodiny již po generace. Je milovaná pro svou nakažlivě optimistickou povahu. Ikonický styl Minnie z ní učinil také múzu mnohých módních návrhářů, umělců a fandů po celém světě. Její look specifický puntíky byl a je inspirací pro módní průmysl již od dob, kdy je nosila na kloboučku s květinou, což ovlivnilo tehdejší trend dámských klobouků, stejně tak její slavná mašle nebo uši.

“Minnie je ikona. Její styl ztělesňuje zábavnou módu,” řekla Katy Perry. “Do dnešního dne není nikdo, kdo by nosil lépe mašli, červenou barvu nebo puntíky, než Minnie. Je to zvláštní schopnost přinést radost tolika lidem a ona to dělá tak nenuceně, pouhým zamrkáním svých dlouhých řas. Mám radost, že mohu být součástí pocty Minnie a jejího kouzla zde při odhalení její hvězdy na hollywoodském chodníku slávy.”

(Lenka Tungová,Disney CEE Publicity)