Spiderman se vrací domů

Za poslední dva roky byly v kině filmy Spiderman: Homecoming a Far from home trhákem. Fanoušci byli nadšení z jeho přítomnosti v marvelovském filmovém světě a rádi celému příběhu i hercům prokazovali svoji oddanost. Ta ovšem byla znenadání přerušena neshodami mezi Disney, majitelem filmů marvel, a Sonym, majitelem práv na Spidermana.

 

 

 

Na konci srpna došlo ke schůzce zástupců Disney a Sony, kdy se původně mělo jednat jen o formalit podepsání další spolupráce. Jaké to ale bylo překvapení pro fanoušky, když k dohodě nedošlo. Ba právě naopak se studia rozhádala. Podle jedné verze chtělo Sony více peněz z filmů a také se domnívalo, že zvládne filmy natočit samo na podobně dobré úrovni. Dokonce mělo dojít i k domluvě s režisérem na nového Spidermana. Dle jiné verze se ale Disney snažilo přiživit na výdělcích filmů a to nejen těch se Spidermanem, nýbrž i ostatních ze studia Sony jako je například Venom. Tuto nabídku Sony samozřejmě odmítlo. 

Ať už byla pravda jakákoliv, fanoušci byli pobouřeni. Začaly se objevovat petice a herci i ostatní tvůrci dostávali mnoho zpráv. Proto bylo velmi milým překvapením, když se ke konci září roznesla po sociálních sítích zpráva, že studia se dohodly. Detaily smlouvy jsou stále neznáme, pouze vyplynulo, že Spiderman bude nejen součástí marvel světa, ale zároveň i spiderverse. Je tedy možné, že se za pár let dočkáme crossoveru Avengers a Venoma.