Vítězové ankety Dítě Česka

Představuji vám vítěze ankety Dítě Česka – vpravo Kristýna Kedrová, vlevo Matěj Pavliš. Gratuluji.

Kristýna Kedrová

Snaží se změnit školní výuku dětí tak, aby se pro ně stala zábavnější. Je členem programu STC Microsoft. Podařilo se jí vytvořit výukovou hru na vyjmenovaná slova v Minecraft Education, kde děti projdou příběhem na záchranu pravěkého chlapce. Nyní pracuje na výukovém programu do vlastivědy, kde chce děti zábavně provést Evropou a k tomu na výukových videích na YouTube o Minecraft Education. V 7. třídě natočila pro spolužáky domškoláky video o aplikacích, které usnadňují výuku zeměpisu. Byla porotcem v Minecraft Cup, účastnila se Kostičkového dne, seznamovala děti s Minecraft Edu na Konferenci dobrodružství s technikou, přednášela o výukovém světe na vyjmenovaná slova na přednášce Minecraft Days.

Zúčastní se Roadshow pro školy a provede děti během Objevitelských sobot.

Zajímá se také o ekologii a v 9. třídě přednášela dětem z vlastní iniciativy o filmu D. Attenborougha. Mimo STC se přihlásila do dalšího vzdělávacího programu Space4Talents, ke by ráda pracovala na dalším projektu spojeným s ekologií a udržitelností.

Matěj Pavliš

Doučuje matematiku a češtinu, pomáhá tak dětem splnit si své sny a dostat se na vysněnou školu. K tomu v minulosti i současnosti pomáhá i jinak – s rozvojem začínajících malých šachistů v brodské Jiskře, jako člen školního parlamentu se podílel na vylepšení chodu školy – Gymnázia HB. Reprezentuje na matematických olympiádách, šachový tým opakovaně dotáhl na Mistrovství ČR. Talent Vysočiny 2022. Osobností města Havlíčkův Brod 2023. Vítěz KP Vysočiny ve 4 věkových kategoriích v šachu 2023.