Na jaře vstupuje do kin spoustu filmových novinek

V březnu 2022 si diváci budou moci vybrat z mnoha žánrů českých i zahraničních filmů. Poprvé se v roli Batmana představí Robert Pattinson, ježek Sonic se dočká pokračování a poprvé bude ve filmové podobě ukázán příběh Hanče a Vrbaty.

The Batman

Od začátku března se v kinech promítá nový komiksový snímek The Batman.

Film tentokrát nezačíná jako u předchozích trilogií vznikem hrdiny Batmana, nýbrž divákům představuje již pozdější komiksový příběh. Bruce Wayne se již dva roky prohání městem Gotham jako Batman. Krátce před volbami na nového starostu města se začnou odehrávat vraždy bohatých a mocných lidí z města. Policejní poručík James Gordon přizve Batmana k vyšetřování případu a ten se musí pokusit zastavit vraha dříve, než bude více obětí.

V hlavní roli Batmana se poprvé objevil Robert Pattinson, který je známý především ze Stmívání a Harryho Pottera. Režie se ujal Matt Reeves. Film je v kinech přístupný od 12 let.

Poslední závod

24. března vstoupil do kin český snímek Poslední závod.

Český dokumentární snímek Poslední závod přiblíží divákům legendární příběh Hanče a Vrbaty. V březnu 1913 se konal lyžařský závod na hřebenech Krkonoš. Po prvním kole od začátku závodu se počasí zhoršilo a ostatní lyžaři od závodu odstoupili. Zůstal zde jen český lyžař Hanč. Toho se následně vydal hledat jeho přítel Vrbata, ale i německý závodník Rath.

Film zrežíroval Tomáš Hodan. Hlavní roli Hanče si zahrál Kryštof Hádek.

Ježek Sonic 2

V termínu od 31.3. se do kin vrátí s druhým dílem Ježek Sonic.

Na konci prvního dílu ježek Sonic porazil svého hlavního nepřítele Doktora Robotnika, který na konec uvízl na houbové planetě. Doktoru Robotnikovi se ale z planety podaří uprchnout a po spolčení s ježurou Knuckles se vydají Sonica porazit.

Film režíruje Jeff Fowler, který se ujal i prvního dílu. V roli Doktora Robotnika se navrátí Jim Carrey.