Portál Mít kam jít se rozšiřuje o pomoc studentům s učením

Na jaře 2020 během prvního období distanční výuky přišly Střediska volného času a domy dětí a mládeže s nápadem na spojení s dětmi alespoň na dálku. To se jim podařilo pomocí portálu Mít kam jít (mitkamjit.cz).

Na jaře projekt nabízel různá vzdělávací i zábavná videa. Stejně tak nápady na aktivity jako například tanec, hudba nebo jiné koníčky. Děti zde podle kategorií mohou nalézt celou škálu zájmů a možností, kde se mohou zabavit. Do tohoto projektu se zapojilo již 200 domů dětí a mládeže nebo středisek z celé České republiky.

 Autoři projektu se na podzim rozhodli ještě více rozšířit obsah webu a to o pomoc s učením pro základní školu. Pod záložkou “Pomůžeme vám s učením” se dětem zobrazí formulář na vyplnění. V něm je potřeba zadat jméno, kontaktní mail, třídu do které chodí a také předmět. Vhodné je i zadat konkrétní téma, ale není to povinné. Tento vyplněný formulář se následně zobrazí všem zapojeným střediskům. Specializovaný pedagog je obratem k dispozici a kontaktuje žáka.

Schůzky s pedagogem probíhají přes platformy využívané při online výuce, například tedy Zoom, MS Team a další. Jde tedy o výuku v podstatě z očí do očí, která je vhodnější než komunikace pouze přes zprávy nebo mail. Nabídka pomoci s učením je zdarma a přístupná všem žákům na základní škole.