Listopad v kinech

Podobně jako v říjnu nás i v listopadu čeká velké množství filmových premiér. Téměř každý si tam najde film, který ho zaujme, jelikož žánrů se zde objeví mnoho.

 

 

 

Hned na začátku listopadu 7. přijde do kin český film Ženská na vrcholu. Jde o romantickou komedii z prostřední zasněžených hor. Hlavní roli Heleny si zahrála Anna Polívková. Helena je svobodná matka, která sama vychovává svého malého syna. Rozhodne se s ním vydat v zimě na hory na radu její tety. O zábavu tam bude postaráno, jelikož na stejném místě žijí i dva bratři, jeden pracující jako záchranář horské služby a druhý je milovníkem adrenalinových sportů.

O týden později jde do kin životopisný film Le Mans ‘66. Závodní řidič Shelby, který dokonce vyhrál i slavný závod Le Mans, musí kvůli svému zdravotnímu stavu ukončit svou kariéru. Nastoupí tedy do společnosti Ford, kde dostane za úkol se svým týmem sestavit dokonalé závodní auto, co porazí na okruhu i slavné Ferrari.

21. listopadu přichází do kin dlouho očekávaný druhý díl pohádky Ledové království. V minulém díle Elsa potlačovala svoji moc, teď již nemusí. Chce zjistit, proč se s ní narodila. Odpověď by ale mohla zničit celé její království. Spolu se svými kamarády a sestrou Annou se vydávají na nebezpečnou cestu. 

O další týden později jdou do kin dokonce dva zajímavé filmy. Prvním je fantasy film Valhalla: Říše bohů. Odin, Thor a Loki se musí po boku valkýr vydat z Valhally, aby odvrátili Ragnarok, tedy konec světa. Obrovský vlk Fenrir se totiž dostal ze zajetí. Dávní bohové se musí postavit proti obrům. Film je narozdíl od marvelovského Thora mnohem drsnějším po vzoru severských vikingů. Druhým poutavým filmem na konci listopadu je komedie Last Christmas. Kate je smolařka, v životě mnoha věcí nedokázala, pracuje v obchodě s vánočními potřebami a se svojí rodinou si nerozumí. Tímto způsobem proplouvá svým životem dokud jednoho dne nepotká záhadného muže Toma.

 

Pořádná nálož filmů nás čeká ale až za měsíc, v prosinci. To na nás budou čekat takové tituly jako například Jumanji nebo Star Wars.