Captain Marvel aneb první sólo film Marvel superhrdinky

Dlouho očekávaný první film Marvelu o ženské superhrdince se konečně objevil v kinech. A to 8. března. Všemi fanoušky byl velmi očekáván, a dokonce i těmi, kteří nejsou tak zapálení do světa Marvelu. A to především protože filmy tohoto světa byly téměř výhradně reprezentovány jen mužskými hrdiny.

Přestože trailer byl podle mnoha nepovedený a nezáživný, každý se rozhodl filmu dát šanci. Stejně tak i já, a proto jsem se již tři dny po premiéře vydala do kina. Jak jsem správně očekávala, kino bylo téměř plné. Úvodní intro bylo věnované památce Stana Lee a to velmi povedeně. Pak se již rozjel samotný film. Versová žije na planetě rasy Kree, každý den trénuje a snaží se ovládnout svoje schopnosti. Její minulost je jí však utajená a pamatuje si jen jeden jediný moment. Když se při jedné misi nečekaně dostane na Zem, začíná pomalu rozplétat svoji minulost.

Film nám zároveň představuje kromě Carol i původ Nicka Furyho, pozdějšího ředitele S.H.I.E.L.D.u. Po dlouhých sedmi letech se také objevuje agent Coulson, který je známý z Thora, Avengers a svého vlastního seriálu z prostředí Marvelu.

Celý příběh se mi moc líbil. Především protože známe další část příběhu, která nám dosud byla utajena. I postava Furyho je teď bližší a lépe jí porozumíme. Závěrečné scénky ještě umocňují návaznost do Marvel světa. Film rozhodně doporučuji.