Škola budoucnosti

Výsledek obrázku pro Å¡kolaJak bude škola vypadat za 25 let? Tuto otázku si určitě klade mnoho studentů. Každý si svého vysněného vyučujícího představuje jinak. Tady je moje představa o škole za 25 let.

Od nového učitele bych určitě očekávala větší radost z povolání. S tím také souvisí ne moc velký plat, který se viditelně zvýší.  Vyučující nebude žáky příliš nutit do práce. Činnost bude více záviset na dětech, kterým učitel pomůže pochopit, proč je pro ně škola důležitá, a že snaha závisí na jejich budoucím zaměstnání, radosti z práce, vysněnému povolání. Všechny tyto faktory poukazují k celkové radosti ze života.

K vysvětlení budou speciálně připravené učebnice, se kterými budou děti spolupracovat. Při nepochopení látky pomocí knihy učitel žákům pomůže a látku vysvětlí i zbytku třídy.

Vyučující nebude ve třídě jen jeden, aby se učitel nezahltil prosbami a potřebami dětí. V případě nedostatku pedagogů bude k dispozici asistent.

K udržení vztahů ve třídě i přirozené nauce komunikace s okolním světem se bude dělat více projektů, které by měly být naučné, ale zároveň i zábavné.  Aktivita bude ohodnocena také.

Výlety budou častější.

K dispozici budou doučovací kurzy pro členy třídy, kteří látce nerozumí.