Zabít draka

Výsledek obrázku pro divadlo v celetné zabít drakaNaše škola provozuje každým rokem kroužek, který se jmenuje Klub mladého diváka. Tento spolek navštěvuje všelijaká divadelní představení. Já osobně jsem začala chodit do Klubu mladého diváka až tímto rokem, ale jsem moc spokojená. Poslední představení, na kterém jsme byli, se jmenovalo Zabít draka.

Pocestný jménem Lancelot náhodou zabloudí do tajuplného městečka. Zde se potká s krásnou dívkou Elsou a jejím tatínkem. Ti jsou ale velmi smutní. Protože každé čtyři roky si drak, sužující obyvatele, vybere jednu dívku, kterousi odvede neznámo kam. Tou se stane krásná Elsa. Lancelot se rozhodne městečku pomoci a zbavit lid draka. Do toho se ale ještě připletou zákeřný otec a syn z městské rady, kteří spolupracují s drakem. I přes špatnou výzbroj se Lancelot rozhodne draka zabít. Po neúprosném boji je drak mrtvý. Lancelot utrpěl vážná zranění a vypadá to, že umře. Nakonec se ale všechno obrátí k dobru.

Zprvu jsem se polekala jen názvu divadla, který mi připadal dětský. Myslela jsem si, že představení bude pro mladší skupinu, ale v tom jsem se mýlila. Herci zahráli své role velmi přesvědčivě. Překvapilo mě, že drak neměl úplně propracovaný kostým a bez vysvětlení bych ho asi nepoznala. Herci vše ale bravurně schovali za to, že se drak mění. Představení se mi líbilo hlavně proto, že nebylo složité na pochopení, ale ani úplně jednoduché pro malé děti. K představení mám asi jen dvě výtky. Ta první by asi byla za velmi nepříjemné zvuky, které připomínaly prudce jedoucí vlak. A také jsem měla chvílemi problém porozumět drakovi, který mluvil slovensky. To ale asi zapřičiňuje moje neznalost v tomto jazyce.