Ve světě modelingu

Vždycky jsem přemýšlela, jak asi probíhají castingy ve světě modelingu. Jelikož mě toto téma zajímalo čistě z akademických důvodů, neměla jsem žádnou vhodnou příležitost zjistit víc, což se nedávno změnilo.

 

 

 

 

Ozval se mi kamarád s dotazem, zda bych jej doprovodila právě na jeden casting pro modely. Samozřejmě jsem souhlasila a v duchu už si dopředu plánovala, jak o neobvyklé akci napíšu článek pro všechny, kdo se o modeling zajímají a rádi by věděli, jak takový nábor nových modelů probíhá v praxi. A nebyla bych to já, kdybych kamaráda důkladně nevyzpovídala.

 

Jak tě napadlo zkusit se zúčastnit castingu?

Přátelé mi říkali, ať to zkusím, když jsem jim ukazoval sérii fotek, které jsme nafotili s kamarádkou. Už déle jsem si s tou myšlenkou hrál a nakonec jsem si řekl, že do toho zkrátka půjdu. Také mě dost zajímalo, jak takový casting probíhá.

Když jsi o tom takhle přemýšlel, asi jsi měl trochu nějakou představu o průběhu. Co sis tedy od castingu původně sliboval?

Upřímně jsem neměl ani nemenší tušení, jak by casting mohl vypadat. Na něco jsem se zeptal kamarádky, která se také do podobné agentury hlásila. Čekal jsem hlavně krátký pohovor, vyfocení a změření.

Splnilo to tvá očekávání?

Bylo to moc fajn. Porota byla příjemná a milá, pověděl jsem pár věcí o sobě, popsal svoje dovednosti, byl jsem vyfocen a změřen. Představy se mi tedy docela vyplnily. Byl jsem nadšený, v jakém duchu casting probíhal.

Takže ti nedělalo problémy o sobě mluvit? Mnoha lidem není příjemné povídat si s někým o svých dovednostech či úspěších.

Vůbec. Asi jsem na to zvyklý. Myslím, že jsem celkem zdravě sebevědomý, takže mi to nedělá problém a zároveň si nemyslím, že bych se nějak přehnaně vychvaloval.

Komu bys doporučil zkusit štěstí v castingu?

Komukoliv nad třináct let, kdo by to chtěl alespoň trochu vyzkoušet. Není čeho se bát a když to člověk třeba kvůli strachu nevyzkouší, tak si pak někdy v budoucnu může vyčítat, že do toho nešel, když měl příležitost.

 

Účast na castingu pro začátek kariéry modelky v plánu nemám, ale jsem ráda, že jsem se o něm něco málo dozvěděla. Sice nás s kamarádem oba trochu odradily ne příliš přátelské pohledy ostatních potenciálních modelů, ale celkově to byla pro nás oba zajímavá zkušenost.