Petr Písařík SPACE MAKER

Teď na podzim jsou už častá deštivá odpoledne samozřejmostí a přímo vybízejí k tomu, abyste vyrazili někam za kulturou. Ať už do kina, divadla nebo na výstavu. A právě jednu takovou netradiční jsem navštívila i já tento pátek v galerii Rudolfinum.

Již od 6. září do 25. listopadu 2018 probíhá v galerii Rudolfinum výstava Petra Písaříka s názvem SPACE MAKER a jelikož se v naší škole konaly tento pátek komunální volby, vyrazili jsme s celou třídou na výstavu nezařaditelného umělce. Nejspíš se teď ptáte, z jakého důvodu jsem ho nazvala nezařaditelným, jednoduše proto, že je jedním z nejobtížněji zařaditelných českých umělců. Ve své tvorbě také převážně prezentuje své kritické myšlení skrze materiál, barvu, tvar a kompozici. Já osobně nejsem velký zastánce moderního umění, ale musím uznat, že mě pár jeho děl velice zaujalo. Nejvíce se mi líbilo použití různých materiálů a technik při jeho tvorbě.

A pokud byste i po ukončení výstavy neměli dost, můžete zajít do Artparku, který se s výstavou tematicky pojí a jeho nová podoba nese název Proměny. Pokud vás výstava zaujala, můžete navštívit stránky galerie, kde se dozvíte všechny užitečné informace včetně ceny vstupného. Na závěr přidávám několik ukázek jeho tvorby i samotnou fotku Petra Písaříka.

Přeji vám krásný víkend.