Mamma Mia! 2

Kdo by neznal film Mamma Mia a energické písničky od skupiny ABBA, které doplňují příběh Donny (Meryl Streep) a její dcery Sophie (Amanda Seyfried). 19. července vešlo do kin pokračování, tentokrát zaměřené hlavně na mládí Donny a úspěch její dcery.

 

 

Sophie proměňuje dům, který začala opravovat a spravovat její matka Donna, v hotel a blíží se jeho otevření. Během příprav vychází najevo krize s jejím milým Skyem (Dominic Cooper), blízký vztah se všemi otci (Colin Firth, Stellan Skarsgard, Pierce Brosnan) a románky Donniných kamarádek Tanyi (Christine Branski, Jessica Keenan Wyn) a Rosie (Julie Walters, Alexa Davies).

Do přítomnosti se prolíná příběh mladé Donny (Lily James) od opuštění školy, její cestování a hlavně lásky, dozvídáme se, jak se seznámila s Harrym (Hugh Skinner), Billem (Josh Dylan) a Samem (Jeremy Irvine).

Film se mi moc líbil, v několika místech byl hodně dojemný, ale nechyběla ani špetka vtipu a unikátní písničky od ABBY, známé z předešlého filmu i nově zpracované. Všem doporučuji si na tuto letní komedii zajít do kina, stojí to za to a dost možná si hlavní melodie budete notovat ještě několik dní po jejím shlédnutí.

Trailer ke zhlédnutí zde.