Pozvánka na festival Mezi Ploty

Festival Mezi ploty se bude letos, jako tradičně, pořádat v parku Psychiatrické nemocnice Bohnice o posledním květnovém víkendu, 26. 5. a 27. 5. Uskuteční se již po dvacáté šesté a celkově se představí více než 120 umělců. Festival je rozdělen do několika žánrových zón, aby si ho každý naplno vychutnal.

Hlavní scéna Central Park se pokusí jako každoročně zaujmout většinu návštěvníků. K jejím největším hvězdám bude pravděpodobně patřit Vojta Dyk, Xindl X či No Name. Po desetileté pauze se vrátí i slovenská kapela Horkýže Slíže.

Další stěžejní částí programu je Rodinná zóna. Ta se bude věnovat nejen divadlu a dílnám, ale představí i hudbu zaměřenou na děti i rodiče. Představí se tam například kapela Kašpárek v rohlíku nebo Poletíme?. Ze světa loutek bude na děti čekat soubor Buchty a loutky nebo Studio Damúza.

Návštěvníci mohou také zamířit do Alternativní zóny, která je zaměřená na nezávislou hudbu. V sobotu vystoupí v současnosti oblíbený Pokáč a v neděli punková písničkářka Mucha. Večer se diváci mohou těšit na Lenku Dusilovou.

Poslední ze zón zaměřených na hudbu bude Street zóna, kde bude nabídnuta pestrá směs moderní hudby. Vystoupí zde například Cocoman nebo Megaphon.

Mezi ploty je ovšem zaměřeno i na divadlo. Mezi nejznámější uskupení, která zde vystoupí patří Divadlo Bolka Polívky, Divadlo v Dlouhé nebo Studio Ypsilon. Zároveň bude možná si užít i debaty s psychology, workshopy či stand-up comedie.

Tak neváhejte a přijďte se pobavit.